Rioolheffing

U betaalt rioolheffing als uw woning of bedrijf is aangesloten op de gemeentelijke riolering. Wij betalen hiermee het onderhoud en de vernieuwing van de riolering. De rioolheffing hangt af van het watergebruik. U betaalt de rioolheffing via de aanslag gemeentelijke belastingen.

Prijs

Waterverbruik Bedrag per jaar
Tot 350 m3 € 186,69
351 - 500 m3 € 326,71
501 - 1.000 m3 € 513,41
1.001 - 2.500 m3 € 1.026,82
2.501 - 5.000 m3 €1.353,53
5.001 - 25.000 m3 € 1.680,25
Vanaf 25.001 m3 € 2.006,96

Betaling rioolheffing

Iedere gebruiker van een woning of bedrijfspand betaalt rioolheffing. Daarmee onderhouden en vernieuwen we de riolering. Voor de berekening van de rioolheffing maken we gebruik van gegevens over uw waterverbruik van Brabant Water.

Verhuizen

  • U blijft in Veldhoven wonen: de rioolheffing blijft gelijk. Behalve als u bij iemand gaat inwonen die al rioolheffing betaalt. Dan wordt uw belasting alsnog minder voor de resterende hele maanden. Het eventueel te veel betaalde bedrag krijgt u automatisch terug.
  • U verhuist naar een andere gemeente: u hoeft alleen de rioolheffing te betalen over de maanden dat u in Veldhoven woonde. Het eventueel te veel betaalde bedrag krijgt u automatisch terug.

Echtscheiding/verbreken relatie

De aanslag gemeentelijke belastingen staat altijd op naam van één persoon. Deze persoon is de ‘belastingschuldige’. Verhuist de belastingschuldige naar een ander adres omdat de relatie is verbroken? Dan neemt hij/zij de aanslag mee naar zijn/haar nieuwe woning. De achtergebleven partner wordt nu belastingschuldig voor het oude adres. Hij/zij krijgt voor de rest van het jaar een aanslag op eigen naam.

Contact

Denkt u dat de heffing niet klopt? Of heeft u een andere vraag over de gemeentelijke belastingen? Neem dan contact met ons op via de groene knop hieronder.

Contact belastingen

Kwijtschelding

Is uw netto inkomen te laag? Dan hoeft u misschien geen of minder gemeentebelastingen te betalen. Lees er meer over op de pagina Kwijtschelding belastingen.

Post van de gemeente digitaal via de Berichtenbox

Wilt u uw aanslagbiljet gemeentebelastingen digitaal ontvangen? Meld u dan aan bij de Berichtenbox op de website van MijnOverheid. U heeft hiervoor DigiD nodig. Met de Berichtenbox-app kunt u uw berichten ook op uw mobiele telefoon krijgen. Heeft u nog geen DigiD? Op digid.steffie.nl kunt u lezen wat DigiD is, hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u het kunt gebruiken. 

Bekijk ook

Notice! This information is also available in English: Sewerage levy.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek