Afvalinzameling

Gemeente Veldhoven zamelt huishoudelijk afval gescheiden in.

Kijk op afvalscheidingswijzer.nl voor uitgebreide informatie over afval scheiden of bekijk het filmpje 'nieuwe afvalzameling gemeente Veldhoven'

Wat gebeurt er eigenlijk met glas dat u in de glasbak heeft gegooid? Bekijk het filmpje over glasrecycling in Veldhoven.

Huis-aan-huis opgehaald

  • Plastic verpakkingen, Metaal en Drankkartons: PMD-zakken. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij supermarkten en bij het gemeentehuis. U kunt PMD-zakken op de ophaaldag ophangen aan een kroonring. Deze zijn op regelmatige afstand aan de (lantaarn)palen in uw straat bevestigd
  • GFT+E(tensresten)-afval: groene kliko of grijze kliko met groen deksel
  • Restafval: grijze kliko met grijs deksel
  • Papier: blauwe kliko of grijze kliko met blauw deksel

Op de digitale afvalkalender vindt u de ophaaldagen. Zet uw afval op de ophaaldag uiterlijk om 7.30 uur aan de straat. Kliko’s mag u de avond daarvoor al na 20.00 uur klaarzetten, PMD-zakken niet. 

Zelf wegbrengen

Locaties glasbakken 

In Veldhoven kunt u op diverse plaatsen glas inleveren bij daarvoor bestemde glasbakken. Op het kaartje hieronder kunt u zien waar deze staan.

Glasrecycling in Veldhoven

Wat gebeurt er eigenlijk met glas dat u in de glasbak heeft gegooid? Bekijk het filmpje over glasrecycling in Veldhoven

Locaties inzamelcontainers voor luiers en incontinentiemateriaal 

In Veldhoven kunt u op diverse plaatsen luiers en incontinentiemateriaal inleveren, verpakt in plastic zakken. Op het kaartje hieronder ziet u waar deze inzamelcontainers zich bevinden.

Bedrijfsafval

Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor hun afvalinzameling. Zij moeten dus zelf contact opnemen met een afvalinzamelaar.

Voorkom ongedierte 

De belangrijkste tips om te voorkomen dat u last krijgt van ongedierte in huis zijn goed onderhoud, regelmatig schoonmaken en vocht vermijden. Toch last van ongedierte en plagen? Vaak is het mogelijk om ze te bestrijden zónder gif. Kijk voor informatie over ongediertebestrijding op de website van Milieu Centraal

This information is also available in English: Garbage & Recycling.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek