Afvalinzameling

Gemeente Veldhoven zamelt huishoudelijk afval gescheiden in.

Kijk op afvalscheidingswijzer.nl voor uitgebreide informatie over afval scheiden of bekijk het filmpje 'nieuwe afvalzameling gemeente Veldhoven'

Huis-aan-huis opgehaald bij laagbouwwoningen

 • Plastic verpakkingen, Metaal en Drankkartons (PMD): PMD-zakken. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij supermarkten en bij het gemeentehuis. U kunt PMD-zakken op de ophaaldag ophangen aan een kroonring. Deze zijn op regelmatige afstand aan de (lantaarn)palen in uw straat bevestigd
 • GFT+E(tensresten)-afval: groene kliko of grijze kliko met groen deksel
 • Restafval: grijze kliko met grijs deksel
 • Papier: blauwe kliko of grijze kliko met blauw deksel

Op de digitale afvalkalender vindt u de ophaaldagen. Zet uw afval op de ophaaldag uiterlijk om 7.30 uur aan de straat. Kliko’s mag u de avond daarvoor al na 20.00 uur klaarzetten, PMD-zakken niet. 

Afvalinzameling bij appartementencomplexen 

De afvalinzameling bij appartementen is anders dan bij woonhuizen: u kunt bijvoorbeeld etensresten niet gescheiden aanbieden.

 • Plastic (huishoudelijk verpakkingsafval), Metaal (blikjes) en Drankkartons doet u in PMD-zakken. U kunt gratis PMD-zakken krijgen bij supermarkten en bij het gemeentehuis. Zet de PMD-zak op de ophaaldag aan de straat of hang deze aan een ‘kroonring’. Deze zijn op regelmatige afstand aan de (lantaarn)palen in uw straat bevestigd. (Ophaaldata kan u vinden op de digitale afvalkalender)
 • GFT+E(tensresten) plus restafval doet u, in een zak, in de (ondergrondse) afvalcontainer. 
 • Papier en karton doet u in de papiercontainer bij uw appartement. Als er geen papiercontainer is, doet u het in een zak in de (ondergrondse) afvalcontainer, of u brengt het gratis naar de milieustraat
 • Gebruikt u voor het afval ondergrondse afvalcontainers? Dan heeft u een afvalpas nodig

Storing ondergrondse afvalcontainer

Een veel voorkomende oorzaak van een storing is een vastzittende zak omdat deze te groot is (vaak in combinatie met een te lichte zak). Tip: gebruik kleinere zakken.

Wat te doen bij een storing van een ondergrondse afvalcontainer?

 1. Meld de storing via Melding openbare ruimte en geef aan wat het probleem is
 2. Probeer uw afval weg te gooien in een andere container in de buurt (wanneer aanwezig)
 3. Neem uw afval mee naar huis en probeer het een dag later nog eens

Zelf wegbrengen

Locaties glasbakken 

In Veldhoven kunt u op diverse plaatsen glas inleveren bij daarvoor bestemde glasbakken. Op het kaartje hieronder kunt u zien waar deze staan.

Glasrecycling in Veldhoven

Wat gebeurt er eigenlijk met glas dat u in de glasbak heeft gegooid? Bekijk het filmpje over glasrecycling in Veldhoven

Locaties inzamelcontainers voor luiers en incontinentiemateriaal 

In Veldhoven kunt u op diverse plaatsen luiers en incontinentiemateriaal inleveren, verpakt in plastic zakken. Op het kaartje hieronder ziet u waar deze inzamelcontainers zich bevinden.

Bedrijfsafval

Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor hun afvalinzameling. Zij moeten dus zelf contact opnemen met een afvalinzamelaar.

Voorkom ongedierte 

De belangrijkste tips om te voorkomen dat u last krijgt van ongedierte in huis zijn goed onderhoud, regelmatig schoonmaken en vocht vermijden. Toch last van ongedierte en plagen? Vaak is het mogelijk om ze te bestrijden zónder gif. Kijk voor informatie over ongediertebestrijding op de website van Milieu Centraal

Let op! This information is also available in English: Garbage & Recycling.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek