Afvalinzameling

In de gemeente Veldhoven halen we restafval, GFT+E, PMD en papier bij u thuis op. Bij appartementen en flatgebouwen maakt u gebruik van ondergrondse afvalcontainers. Daarvoor heeft u een afvalpas nodig. Glas, luiers en incontinentiemateriaal en textiel kunt u kwijt in de speciale containers die verspreid in Veldhoven staan. Andere soorten afval kunt u inleveren bij de milieustraat of de kringloopwinkel.

Afval scheiden is beter voor het milieu en beter voor uw portemonnee. Twijfelt u over welk afval in welke bak hoort? De Afvalscheidingswijzer helpt u verder.

Inzameling aan huis

Op de digitale afvalkalender vindt u de ophaaldagen. Zet uw afval op de ophaaldag uiterlijk om 7.30 uur aan de straat. Kliko’s mag u de avond daarvoor al na 20.00 uur klaarzetten, PMD-zakken niet. 

Is uw kliko niet geleegd op de ophaaldag? Of heeft u klachten of vragen over het ophalen van uw afval? Bel de afvalinzamelaar via telefoonnummer 0880 - 233 200.

restafvalRestafval

 • Restafval zet u aan de weg in de grijze kliko of grijze kliko met grijze deksel
 • Bewoners van appartementen doen restafval in een zak in de ondergrondse container


PMD afvalPMD (plastic verpakkingen, metaal en drankkartons)

 • PMD kunt u aan de weg inleveren in PMD-zakken. Die kunt u gratis krijgen bij supermarkten en in het gemeentehuis
 • U hangt de volle PMD-zakken op de ophaaldag aan een kroonring, die vindt u aan de (lantaarn)palen in uw straat
 • PMD-zakken kunt u gratis ophalen bij de receptie van het gemeentehuis en bij de supermarkten in Veldhoven
   

GFT + E afvalGFT+E (groente-, fruit- en tuinafval en etensresten)

 • GFT+E zet u aan de weg in de groene kliko of grijze kliko met groene deksel
 • Bewoners van appartementen doen dit afval in een zak in de ondergrondse container
   

papierPapier

 • Oud papier en karton zet u aan de weg in de blauwe kliko of grijze kliko met blauwe deksel als u die hebt
 • In een appartement of flat doet u papier en karton in de papiercontainer, in een aparte zak in de (ondergrondse) afvalcontainer of u brengt het gratis naar de milieustraat

Zelf wegbrengen

Glas voor in de glasbak

Lege glazen potten en flessen gooit u in de glasbak. Alléén als u het glas goed inlevert, is het weer te gebruiken als grondstof. Gebruik de glasbak dus alleen voor lege glazen, potten en flessen waarin eten, drinken, make-up of medicijnen inzat. Alleen dan is het glas opnieuw te gebruiken. In de gemeente Veldhoven vindt u op meerdere plekken glascontainers. Deze worden regelmatig door onze afvalverwerker geleegd. Zij brengen het glasafval naar de fabriek. Daar maken de medewerkers er nieuw glas van.

Levert u het glas niet goed aan, dan kan de fabriek het glasafval niet hergebruiken. Het moet dan opnieuw vervoerd worden en verbrand. De gemeente moet hiervoor extra betalen. Uiteindelijk komt dit via de afvalstoffenheffing bij u terecht. Dus: niet goed voor het milieu én de portemonnee.

Let goed op

Niet al het glas mag in de glascontainer. Lever hittebestendig glas in bij de Milieustraat. Dit is glas van een kookplaat, maar ook ovenschalen, pannendeksels, kachelruiten en dergelijke. Dit glas smelt niet in een normale glasoven. Dat zorgt voor een slechte kwaliteit glas, maar is ook gevaarlijk voor de veiligheid in de fabriek. Wanneer er toch hittebestendig glas in de container komt, wordt de hele partij glas bij de fabriek afgekeurd. De gemeente Veldhoven moet hiervoor extra kosten maken. 

Lees het nog eens na op de website van Milieu Centraal.

Locaties glasbakken 

Bekijk het kaartje met de plaatsen waar glasbakken staan in Veldhoven.

Locaties inzamelcontainers voor luiers en incontinentiemateriaal 

In Veldhoven kunt u op diverse plaatsen luiers en incontinentiemateriaal inleveren, verpakt in plastic zakken. U kunt de containers herkennen aan de donkergrijze kleur en de sticker 'Luier en incontentiemateriaal'. Bekijk het kaartje met inzamelcontainers voor luierafval.

Bekijk ook

Notice! This information is also available in English: Garbage & Recycling.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek