Zo kunt u thuis energie besparen

Steeds meer Veldhovenaren verduurzamen hun woning. We gebruiken minder stroom en wekken de nodige stroom steeds vaker op met zonnepanelen. We isoleren, stappen over op duurzame warmtebronnen en vervangen onze gasfornuizen door elektrische kookplaten. Op deze pagina leest hoe u thuis aan de slag gaat.

Energieloket

Het verduurzamen van uw woning zorgt voor vragen en uitzoekwerk. Wat is er in mijn woning allemaal mogelijk? Welke subsidies zijn er? En hoe vind ik een betrouwbaar bedrijf om de duurzame maatregelen uit te voeren? Het online Energieloket van de gemeente Veldhoven helpt u om antwoorden te krijgen op zulke vragen.

Energiecoaches

Iedereen kan met kleine, simpele acties thuis minder energie gebruiken. Al die kleine stappen samen maken een groot verschil! Heeft u hier hulp bij nodig? Denk dan eens aan een energiecoach. Hij of zij komt bij u thuis om samen te kijken hoe u kunt besparen. In een tweede afspraak installeert een energieklusser meteen vijf maatregelen om te besparen. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie, led-lampen of een waterbesparende douchekop.

Veldhoven Duurzaam

Wilt u woning beter isoleren? Denkt u aan een (hybride) warmtepomp en/of zonnepanelen? De adviseurs van energiecoöperatie Veldhoven Duurzaam denken graag met u mee. Deze deskundige vrijwilligers hielpen al vele mede-Veldhovenaren aan een duurzamere woning. Kijk op hun website of loop op zaterdagmiddag eens binnen bij hun informatiecentrum in de City Passage.

Blowerdoortest

Verduurzamen begint bij uw huis leren kennen. Een blowerdoortest kan daarbij helpen. Met deze luchtdichtheidsmeting worden alle lekken en kieren in huis opgespoord. Met kleine ingrepen kunt u vervolgens heel wat energie en geld besparen. Bekijk deze reportage van Hart van Nederland (Het blowerdoor-item begint na 21 minuten en 20 seconden). Of lees deze artikelen van Trouw en de Provincie Noord-Brabant. De adviseurs van Veldhoven Duurzaam hebben een blowerdoor-apparaat.

Zonnescan Brabant

Op www.zonnescanbrabant.nl kunt op eenvoudige wijze voor ieder gebouw in Brabant inzicht krijgen in de kansen voor zonnepanelen. 

Digitale nieuwsbrief

We versturen regelmatig een digitale nieuwsbrief over de energietransitie in Veldhoven. Meld u aan en blijf op de hoogte!

Eerdere nieuwsbrieven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek