Zeelst

Zeelst is een van de 4 oude kerkdorpen waaruit de gemeente Veldhoven is ontstaan. In het oude dorpscentrum van Zeelst zijn onder meer horeca, winkels, de kerk, een basisschool, een gezondheidscentrum en gemeenschapshuis gevestigd. Er zijn ook diverse sportvoorzieningen.

Plattegrond van de wijken in VeldhovenLigging

Het dorp Zeelst bestaat al in de tijd van Karel de Grote, rond het jaar 750. In 1921 gaat het op in de gemeente Veldhoven. In de jaren 80-90 van de vorige eeuw staat de gemeente Veldhoven delen van het grondgebied af aan de gemeente Eindhoven.

Zeelst wordt begrensd door de Heerbaan in het noorden, de Heemweg aan de westkant, de Hagendorenseweg, Julianastraat en Cranendonck in het zuiden en de A2 aan de oostkant.

Wijkwebsite en social media

Wijkplatform

Het wijkplatform is een onafhankelijk en zelfstandig adviesorgaan. Hierin zitten bewoners uit de wijk. Het wijkplatform wil stimuleren dat bewoners actief meedenken en meewerken aan leefbaarheid, veiligheid en sociale en fysieke aspecten van de wijk. Het wijkplatform adviseert gevraagd en ongevraagd over beleidsvraagstukken van de gemeente en de effecten daarvan op de wijk.

Wilt u lid worden van het wijkplatform, dan kunt u zich aanmelden. Voor meer informatie over het lidmaatschap van wijkplatform Zeelst neemt u contact op met de secretaris van het wijkplatform via wijkplatformzeelst@gmail.com.

Wijkaccommodatie

In Zeelst kunt u voor allerlei wijk- en buurtactiviteiten terecht bij:

Gemeenschapshuis 't Patronaat
Blaarthemseweg 18, 5502 JV Veldhoven
Tel. 040 - 296 27 06
Website: www.patronaatveldhoven.nl
Contactformulier: www.patronaatveldhoven.nl/contact

Welkomstborden

In Zeelst staan 4 welkomstborden. Hierop kunt u tegen een kleine vergoeding wijkactiviteiten melden. De locaties zijn: rotonde Broekweg/Hagendoornseweg, Vijverstraat, Heuvelstraat en Kruisstraat.

Harmonie L’Union Fraternelle beheert de welkomstborden in Zeelst. Voor meer informatie over de mogelijkheden, voorwaarden en plaatsing van tekst kijkt u op www.lunionfraternelle.nl, e-mailadres: borden@lunionfraternelle.nl.

Hondenuitlaatroutes en -terreinen

In Veldhoven zijn er verschillende uitlaatroutes en -terreinen.

  • Langs deze uitlaatroutes en op uitlaatterreinen mag de hond zijn behoefte doen. De gemeente ruimt daar de poep op.
  • Op alle andere plekken Veldhoven, ook op de uitrenterreinen, moet de hondenuitlater de poep opruimen.

Hond uitlaten

Honden moeten altijd aan de lijn lopen. Alleen op de uitlaatterreinen en uitrenterreinen mag de hond loslopen.

Locaties en legenda onderstaande kaart

Kleur/Icoon op de kaart Adressen
Hondenuitlaatterrein - kleur Oranje Uitlaatterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 47.4 kB)
Hondenuitrenterrein - kleur Oranje Uitrenterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 32.0 kB)
Hondenuitlaatroute - Rode streep Hondenuitlaatroute (zie kaart)
Icoon van een hondenpoepbak Plekken hondenpoepbakken in Veldhoven (lijst) (PDF, 52.9 kB)

Buurtpreventie

Buurtpreventie ontstaat op initiatief van de bewoners van een buurt. Het doel is te zorgen voor een veilige en leefbare buurt. Merken zij verdachte of onveilige situaties in de buurt? Dan waarschuwen zij de wijkagent, brandweer en andere organisaties. Als het nodig is waarschuwen ze ook de leden van de buurtpreventiegroep.

In Zeelst zijn 2 WhatsApp- buurtpreventieteams actief: Zeelst Hoogstraat en Wijk ’t Slot.

In Veldhoven zijn er verschillende buurtpreventiegroepen; ‘klassieke’ groepen en WhatsApp-groepen. Cordaad Welzijn ondersteunt (startende) buurtpreventiegroepen.

De volgende informatie hebben wij voor u beschikbaar:

Wijkvisie

Zorg, ondersteuning en vrijwilligerswerk

Heeft u hulp of ondersteuning nodig op het gebied van zorg en welzijn? Of zoekt u vrijwilligerswerk? Deze websites kunnen u verder helpen.

Subsidie straat- en buurtactiviteiten

Heeft u ideeën of plannen voor een leuke straat- of buurtactiviteit? De gemeente Veldhoven heeft hiervoor een subsidieregeling. De gemeente Veldhoven heeft hiervoor een subsidieregeling.

Initiatief voor Veldhoven

Heeft u een ander idee voor uw buurt, wijk of voor heel Veldhoven? Denk aan: een plan om uw straat op te knappen of het moderniseren van een speelplek? Neem het initiatief en deel uw idee met ons via de pagina Initiatief voor Veldhoven.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek