Zeelst

Zeelst is een van de 4 oude kerkdorpen waaruit de gemeente Veldhoven is ontstaan. In het oude dorpscentrum van Zeelst zijn onder meer horeca, winkels, de kerk, een basisschool, een gezondheidscentrum en gemeenschapshuis gevestigd. Er zijn ook diverse sportvoorzieningen.

Plattegrond van de wijken in VeldhovenLigging

Het dorp Zeelst bestaat al in de tijd van Karel de Grote, rond het jaar 750. In 1921 gaat het op in de gemeente Veldhoven. In de jaren 80-90 van de vorige eeuw staat de gemeente Veldhoven delen van het grondgebied af aan de gemeente Eindhoven.

Zeelst wordt begrensd door de Heerbaan in het noorden, de Heemweg aan de westkant, de Hagendorenseweg, Julianastraat en Cranendonck in het zuiden en de A2 aan de oostkant.

Wijkwebsite en social media

Wijkplatform

Het wijkplatform is een onafhankelijk en zelfstandig adviesorgaan. Hierin zitten bewoners uit de wijk. Het wijkplatform wil stimuleren dat bewoners actief meedenken en meewerken aan leefbaarheid, veiligheid en sociale en fysieke aspecten van de wijk. Het wijkplatform adviseert gevraagd en ongevraagd over beleidsvraagstukken van de gemeente en de effecten daarvan op de wijk.

Wilt u lid worden van het wijkplatform, dan kunt u zich aanmelden. Voor meer informatie over het lidmaatschap van wijkplatform Zeelst neemt u contact op met de secretaris van het wijkplatform via wijkplatformzeelst@gmail.com.

Wijkaccommodatie

In Zeelst kunt u voor allerlei wijk- en buurtactiviteiten terecht bij:

Gemeenschapshuis 't Patronaat
Blaarthemseweg 18, 5502 JV Veldhoven
Tel. 040 - 296 27 06
Website: www.patronaatveldhoven.nl
Contactformulier: www.patronaatveldhoven.nl/contact

Welkomstborden

In Zeelst staan 4 welkomstborden. Hierop kunt u tegen een kleine vergoeding wijkactiviteiten melden. De locaties zijn: rotonde Broekweg/Hagendoornseweg, Vijverstraat, Heuvelstraat en Kruisstraat.

Harmonie L’Union Fraternelle beheert de welkomstborden in Zeelst. Voor meer informatie over de mogelijkheden, voorwaarden en plaatsing van tekst kijkt u op www.lunionfraternelle.nl, e-mailadres: borden@lunionfraternelle.nl.

Hondenuitlaatroutes en -terreinen

In Veldhoven hebben we verschillende uitlaatroutes en -terreinen voor honden. Langs de uitlaatroutes en op uitlaatterreinen mag de hond zijn behoefte doen. De hondenbezitter hoeft daar de poep niet op te ruimen; dat doet de gemeente. Op alle andere plekken, ook de uitrenterreinen, is er wel een opruimplicht voor de hondenbezitter.

Hond uitlaten

Als u uw hond uitlaat, dan moet deze zijn aangelijnd. Alleen op de uitlaatterreinen en uitrenterreinen mag de hond los.

Locaties en legenda onderstaande kaart

Kleur/Icoon op de kaart Adressen
Hondenuitlaatterrein - kleur Oranje Uitlaatterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 47.4 kB)
Hondenuitrenterrein - kleur Oranje Uitrenterreinen Veldhoven (lijst) (PDF, 32.0 kB)
Hondenuitlaatroute - Rode streep Hondenuitlaatroute (zie kaart)
Icoon van een hondenpoepbak Plekken hondenpoepbakken in Veldhoven (lijst) (PDF, 52.9 kB)

Buurtpreventie

Buurtpreventie is een burgerinitiatief met als doel het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare buurt waarmee de sociale veiligheid wordt verhoogd. Signaleert u een verdachte of onveilige situatie in uw buurt of wijk? Geef het door aan uw wijkagent.

In Veldhoven zijn er verschillende buurtpreventiegroepen actief; zowel ‘klassieke’ groepen als WhatsApp-buurtpreventiegroepen.

In Zeelst zijn 2 WhatsApp- buurtpreventieteams actief: Zeelst Hoogstraat en Wijk ’t Slot.

Voor meer informatie over buurtpreventie, WhatsApp-buurtpreventie (PDF, 137.7 kB) en ondersteuning bij het oprichten van een buurtpreventieteam (PDF, 151.4 kB) kunt u terecht bij Cordaad Welzijn

Wijkvisie

Zorg, ondersteuning en vrijwilligerswerk

Wilt u ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn? Of zoekt u vrijwilligerswerk? Deze websites kunnen u verder helpen.

Subsidie straat- en buurtactiviteiten

Heeft u voor dit jaar plannen voor een leuke straat- of buurtactiviteit? De gemeente Veldhoven heeft hiervoor een subsidieregeling. 

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek